Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Δαχτυλίδια!!!

Καλησπέρα σε όλους και όλες! Η πρώτη μας απόπειρα για χειροποίητα δαχτυλιδάκια είναι γεγονός... Σύντομα θα έρθουν περισσότερα και γιατί όχι καλύτερα! Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι πολυμερικός πηλός, τσόχα, καουτσούκ, ύφασμα, μαλλί, κουμπιά, ακρυλικά λουλούδια, πλεκτή δαντέλα και ασημένια βάση που μπορείτε να βρείτε στα υλικά μας! Ελπίζουμε να σας αρέσουν... φιλιά!!!





Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Λουλούδια, γλυκά, κοσμήματα... Άγιος Βαλεντίνος?

Καλησπέρα και πάλι! Ελπίζω να είστε καλά και... ερωτευμένοι! Και αυτό το λέω γιατί ενώ έγραψα ένα μεγάλο post για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου τελικά πάτησα ένα delete και χάθηκε στα άδυτα του κάδου ανακύκλωσης. Κατέληξα λοιπόν πως όταν είσαι ερωτευμένος την καταλαβαίνεις τη γιορτή, τη στηρίζεις, το δείχνεις, σχεδόν το φωνάζεις! Πέρα από κάτι κλισέ του τύπου: "Εμείς γιορτάζουμε όλο το χρόνο την αγάπη μας" Ναι, Οκ! Και συνεχίζω... Όταν όμως δεν είσαι, τι γίνεται; Κάθεσαι και κοιτάς τις βιτρίνες με ύφος απορίας... κόκκινες καρδιές, λουλούδια, κορδέλες, αρώματα!
Σχεδόν μου φαίνεται αστείο που σε κάποια μαγαζιά η διακόσμηση διαμορφώνεται για τη συγκεκριμένη ημέρα με μπαλόνια, κομφετί, κεράκια! Έχει τύχει να μου δώσουν λουλούδι στην είσοδο, ενώ εγώ ΘΕΛΩ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΙΩ ΕΝΑ ΚΑΦΕ!!! Γιατί δεν μας φέρνετε και χαρτάκια να σημειώσουμε; Είστε ερωτευμένη; Έχετε σχέση; Ναι ή Όχι; Απαντήστε κυκλώνοντας την απάντηση! Όχι; Συγνώμη αλλά δεν μπορείτε να πιείτε καφέ σήμερα... Λυπάμαι!!!
Παρ' όλα αυτά όμως δε μπορούμε να αγνοήσουμε και όλους όσους θέλουν πραγματικά να δείξουν την αγάπη τους! Η πρωτοτυπία και η απλότητα είναι δύο στοιχεία που βοηθούν για να δείξεις κάτι παραπάνω από αγάπη, όπως το ενδιαφέρον και τον ρομαντισμό σου. Μεγάλο ρόλο βέβαια παίζει η διάθεση, το κλίμα και η σχέση που υπάρχει ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Μπορούν να καθορίσουν την πορεία της μέρας! Τα κλασικά δώρα για τον Άγιο Βαλεντίνο είναι Λουλούδια, Γλυκά, Τούρτα, Αρκουδάκια, Εσώρουχα, Γεύμα για δύο, Κοσμήματα, Ταξίδι, που λίγο πολύ όλοι τα ξέρουμε. Για κάποια από αυτά οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι οπότε χρειάζονται προτάσεις κυρίως οικονομικές. Είμαι της άποψης ότι αφού την ημέρα εκείνη γιορτάζει η αγάπη, θα πρέπει να είναι συνώνυμη με το ρομαντισμό.
Περπατήστε σε μέρη που δεν συνηθίζετε, πάρτε μαζί σας καφέ ή ένα μπουκάλι κρασί για το βράδυ. Απολαύστε τη θέα, τη φύση, τη θάλασσα! Μιλήστε για τη σχέση σας... Που ήσασταν πέρυσι τέτοιο καιρό; Ανταλλάξτε ιστορίες και συναισθήματα που ποτέ δεν έχετε πει! Αγοράστε μαζί τα λουλούδια και κάντε τα ψώνια σας ώστε να μαγειρέψετε το γιορτινό σας δείπνο! Παίξτε, χαμογελάστε, χορέψτε, τραγουδήστε, ακούστε αγαπημένα κομμάτια... διαβάστε κάτι για την αγάπη! Βγάλτε φωτογραφίες, δείτε παλιές σας φωτογραφίες... Συζητήστε... τι άλλαξα από τότε; Δώρα μπορούμε να ανταλλάξουμε όλο το χρόνο... Πόσες φορές όμως έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε εικόνες και στιγμές με αυτόν που έχουμε πλάι μας; Αρπάξτε την ευκαιρία για κάτι διαφορετικό και ίσως η ανανέωση της σχέσης να είναι στη γωνία και να περιμένει! Καλή επιτυχία!
                      Kalliopi

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Πλεξιμοκαταστάσεις!


http://www.fridge.gr/

   ...και μετά από πολύ ψάξιμο στο Internet, για μία πολύ καλή φίλη που ασχολείται με το πλέξιμο εδώ και κάποιους μήνες, κατέληξα ότι είναι ένα super hobby, για όποιον έχει υπομονή και φυσικά ταλέντο! Έπεσα πάνω σε ιδιαίτερα πράγματα τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ τη φαντασία μου, αλλά και το τρίπτυχο κασκόλ, γάντι, σκούφος! Οπότε και αποφάσισα να τα μοιραστώ μαζί σας. Φυσικά και δεν παραλείπω να πω πως ότι δείτε σε αυτό το post είναι φτιαγμένο από άλλους δημιουργούς, που αναφέρονται κάτω από τις φωτογραφίες, οπότε τα συγχαρητήρια πάνε σε αυτούς και τους αξίζουν! Ας ξεκινήσουμε...


www.etsy.com/shop/NotJustCozies
Λατρέμενη "κορδέλα" για την κούπα μας, ώστε να μην καιγόμαστε, αν και με τόσο κρύο μαλλον μας κάνει καλό! Το στυλ που της δίνει είναι ακαταμάχητο και είναι ένας πολύ καλός λόγος για να βάλεις τον καφέ εδώ και τώρα να γίνεται! Την ανακαλύψαμε στο NotJustCozies.  

www.etsy.com/shop/NotJustCozies
 Στο ίδιο ηλεκτρονικό κατάστημα υπάρχει και αυτή η "θήκη-προστατευτικό" για τα αγαπημένα μας φρουτάκια! Την ακριβή χρήση αυτού του -κατά τα άλλα ωραιότατου- δημιουργήματος δεν τη γνωρίζω... αλλά για ένα στυλ ζούμε βρε αδερφέ!

www.etsy.com/shop/studiomake

 Η τεχνολογία έχει εξελιχθεί για τα καλά. Οπότε και όλα τα πράγματα τριγύρω τρέχουν για να την προλάβουν! Το κλασικό συναντάει το σύγχρονο και το αποτέλεσμα είναι σίγουρα υπέροχο! Πλεκτή θήκη για i-Pad λοιπόν στο www.etsy.com/shop/studiomake
 
www.etsy.com/shop/Seuphoria
 

Αντίστοιχο δημιούργημα για το τεχνολογικό επίτευγμα i-phone βρίσκουμε στο ηλεκτρονικό κατάστημα Seuphoria! Τόσο που στοιχίζει μην μας κρυώσει κίολας... δεν είναι καιρός για τέτοια!


jennysdreamylife.blogspot.com
 Πόσο χουχουλιάρικος μπορεί να φαίνεται και προφανώς να είναι αυτός ο καναπές!!! Τον βρίσκω συγκλονιστικό και ταυτόχρονα απορώ -καθώς άσχετη από πλέξιμο- πόσο καιρό να πήρε ώστε να ολοκληρωθεί! Η φωτογραφία είναι από το jennysdreamylife.blogspot.com , αλλά δεν γνωρίζω εάν η δημιουργία είναι από κάπου αλλού! 


http://www.craftzine.com/
 Η συγκεκριμένη πλεκτή μπλούζα μου άρεσε ιδιαίτερα πολύ και είναι ο λόγος που αποφάσισα να γράψω γι' αυτό το θέμα! Μου θυμίζει κάτι από τα παλιά... από τα πιο αθώα και όμορφα... Γεννημένη στα τέλη της δεκαετίες του '80 έχει τύχει να θυμάμαι πράγματα που τα νέα παιδιά, μάλλον δε θα γνωρίσουν ποτέ!
... Τη βρίσκουμε στο CraftZine!

www.etsy.com/shop/cottonpickings
Ως τρελή θεία με δύο ανιψιές 15 και 12 μηνών τις οποίες υπέρ - λατρεύω δεν θα μπορούσα να μην ανακαλύψω υπέροχα πλεκτά καλούδια για τα αγαπημένα μας μωρουλίνια!

www.etsy.com/shop/cottonpickings

Το γλυκό μωρό της παραπάνω φωτογραφίας, φοράει ένα σετ από πλεκτό σκουφάκι, παπουτσάκια και "πάνα" που προφανώς φοριέται έξω από την κανονική! Για όποιον ενδιαφέρεται τα βρίσκουμε στο Cottonpickings!




www.etsy.com/shop/dollsandbunnies
Ωραίο και το μπλε σετάκι για τα αγοράκια μας, όμως εμείς θα κλείσουμε με την πλεκτή Minnie May την οποία και βρίσκουμε στο dollsandbunnies
    
      Πραγματικά το σημερινό θέμα με τα πλεκτά το απόλαυσα πάρα πολύ. Το ψάξιμο ήταν τόσο διασκεδαστικό, αλλά και το γράψιμο για όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που είδαμε! Ελπίζω να σας άρεσε όσο και εμένα και υπόσχομαι ότι κάθε τόσο θα προσπαθώ και θα ανακαλύπτω ότι καλύτερο έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους που αγαπούν το χειροποίητο όσο εμείς! Περιμένω τις ιδέες σας... Καλό βράδυ!
     Kalliopi