Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Χειροποίητο δώρο - ημερολόγιο για τα Χριστούγεννα!!!

     Το πιο κλασικό δώρο από τη μαμά ήταν ένα χάρτινο κουτί - ημερολόγιο για τον Δεκέμβρη, που ξεκινούσε να μετράει από την 1η του μηνός έως τις 25. Συνήθως απεικόνιζε χιονισμένα δέντρα, δώρα και χαμογελαστά παιδιά, με μια ρομαντική διάθεση που με ταξίδευε. Ήταν χωρισμένο σε 25 παραθυράκια, καθένα από τα οποία είχε μέσα ένα σοκολατάκι. Συνήθως το στολίζαμε πάνω από το τζάκι. 3 παιδιά, 3 ημερολόγια. Η υπόσχεση ήταν να ανοίγουμε ένα κάθε μέρα και να τρώμε και όταν έφταναν τα Χριστούγεννα θα ερχόταν και το μεγάλο μας δώρο! Ποτέ μα ποτέ δεν τήρησα αυτή τη συμφωνία. Συνήθως έτρωγα το πρώτο και το τελευταίο σοκολατάκι. Δηλαδή την πρώτη μέρα το 1 και το 25, γιατί ήξερα ότι αν η μαμά έψαχνε, θα κοιτούσε το 2. Κάπου στη μέση, φυσικά το δικό μου κουτί έμενε άδειο. Οπότε την πλήρωναν τα διπλανά ημερολόγια. Με αυτή τη σκέψη και ανάμνηση λοιπόν στο μυαλό μου, αποφάσισα να φτιάξω κάτι χειροποίητο για την αγαπημένη μου βαφτιστικιά. Είναι 3.5 χρονών και είμαι σίγουρη ότι δεν θα τηρήσει τη συμφωνία μας :)  Τις φωτογραφίες από το δώρο ημερολόγιο μπορείτε να τις βρείτε εδώ. 
Υλικά: 
1 τάβλα κρεβατιού ή ένα μακρόστενο κομμάτι ξύλο, περίπου 1 μέτρο,
25 μίνι μανταλάκια,
κόλλα στιγμής,
1 πινέλο,
χρώμα της αρεσκείας μας
κορδέλες
σελίδες Α4
25 δωράκια όσο οικονομικά επιλέξει ο κάθε ένας. Ανάμεσα στα 25 δωράκια υπάρχουν γλειφιτζούρια, σοκολάτες, δαχτυλίδια, γάντια, κασκόλ, σκουφάκι και διάφορα άλλα παιχνίδια.
Έβαψα από την προηγούμενη μέρα το ξύλο και κόλλησα τα 25 μίνι μανταλάκια. Επέλεξα κόκκινη κορδέλα για να κρεμάσω τα δωράκια τα οποία τύλιξα με σελίδες Α4.  Προσέχουμε να μην είναι βαριά ώστε να μην γέρνει το ξύλο στη διάρκεια του μήνα. Επίσης βάζουμε για τον ίδιο λόγο μπερδεμένα τα νούμερα πάνω στα δωράκια. Είναι εύκολο και οικονομικό, αρκεί να αφιερώσουμε κάποιες ώρες. Ακόμα προλαβαίνετε!!!

1 σχόλιο:

  1. Εύχομαι μια καλή χρονιά.. με πολλά χαμόγελα. Να έχουμε την υγεία μας ,να είμαστε δημιουργικοί να μιζεριαζουμε λιγότερο κ θα σκεφτόμαστε θετικά πως όλα θα πανε καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή